Derfor kan det lønne seg å få gjeld refinansiert

Refinansiering kan gi bedre betingelser på ditt lån.

Å refinansiere et lån innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ned et, eller flere, lån som man foreløpig ikke har betalt. Det kan være kredittkortgjeld eller et gammelt forbrukslån, eller det kan være snakk om andre smålån. Hovedargumentet for å refinansiere lånet er for å få lavere rente. Dette kan dog være en tungvint og tidskrevende prosess. Likevel kan det være verdt det, da man kan spare mye penger på å gjøre det.

Refinansiering

Når man refinansierer et lån, kan man komme ut med to muligheter. Den ene er at summen på lånet blir billigere, med at for eksempel renter blir slettet eller fremtidige renter blir satt ned. Da vil lånene man har koste mindre. Man kan også velge å korte ned betalingstiden på lånet sitt, som vil bety at man betaler et høyere beløp hver måned, men lånet vil bli kortere og billigere for den som låner.

Refinansiering av forbrukslån

Det som også kan skje er at man kan gjøre det motsatte, nemlig senke de månedlige avdragene. Klarer man ikke å betale ned på avdragene da de er for høye, kan dette være en mulighet. Konsekvensen av dette valget vil selvfølgelig være at lånet vil koste mer, men har man ikke nok til å betale de månedlige avdragene er nok dette en god løsning. Man får med andre ord mer tid å betale ned lånet på.

Forskjellige aktører

Det finnes mange forskjellige banker som tilbyr refinansiering av lån, og det er derfor viktig at man velger den med best lånerenter. Hvis man bare bruker litt tid på å «researche» forskjellige banker og muligheter, kan man spare seg for mye penger i fremtiden. Sett gjerne av god tid til å undersøke ulike finansinstitusjoner. Alt i alt kan refinansiering av lån ofte være en veldig god løsning. Man kan gjøre lånene mer håndterlig og kanskje til og med billigere.