Nordax Bank

Nordax Bank er en bank som er arvtageren til det som tidligere var kjent som Nordax Finans. Selskapet har nå fått tillatelse og de nødvendige konsesjonene for å drive vanlig bankvirksomhet, og derfor byttet selskapet i 2015 navn til Nordax Bank. Banken har spesialisert seg på forbrukslån, og tilbyr gunstige avtaler med en nominell rente fra 7,9 til 18,9%. Det er slettes ikke ille, og du skal gjennom denne artikkelen få vite alt du behøver å være klar over hvis du trenger et forbrukslån.

Alle lån fra Nordax Bank er uten sikkerhet, som i praksis betyr at du ikke må ha oppsparte midler eller være boligeier for å ta opp et forbrukslån her. Dessuten finnes det ikke noe regelverk for hva du kan bruke pengene på, slik at det er helt opp til en selv. Med andre ord er det mange fordeler med å låne penger fra nye Nordax Bank!

Betingelser og vilkår

Når det gjelder betingelsene for et forbrukslån fra Nordax Bank, så vil vi på det generelle grunnlag si at de er ganske så gode. Eksempelrenten som oppgis fra banken (effektiv rente) er på 19,30%, noe som er ganske høyere enn hva vi tror de fleste kunder kommer til å få når de først søker om et lån her. Uansett så vil et lån på 65 000 kroner, som betales ned over fem år der den nevnte eksempelrenten er kostnaden, så vil den totale summen bli 98 580 kroner. Men som sagt – renten fastsettes først når du har søkt om lånet!

Inkludert i den effektive renten er for øvrig alle kostnader ved lånet, også gebyrene (termingebyr på 65 kroner/etableringsgebyr på 1475 kroner). Maksimal lånesum hos Nordax Bank er 400 000 kroner, men du kan også søke om så lite som 10 000 kroner. Nedbetalingstiden bestemmer du selv i samråd med banken, og den kan være maks 15 år. Du kan naturligvis innfri deler eller hele lånet før tiden dersom du ønsker det.

Hvordan søke om forbrukslånet?


Nordax Bank har nye og flotte nettsider som alltid er klare til å motta søknaden din. Søknaden er noe mer omfattende enn hva andre banker krever, med en del spesifikke detaljer om inntekt og økonomi. Men dette fører til en grundigere vurdering fra banken side, og kan tale til din fordel når renten skal bestemmes. Utover dette så er det ingenting spesielt man bør tenke på når man søker om lån fra Nordax Bank, utenom at man først sjekker at man oppfyller minstekriteriene som er ramset opp under her.

For å søke om forbrukslån fra Nordax Bank må du oppfylle disse kriteriene:

  • Du må være minst 23 år gammel for å søke.
  • Du må ha en årsinntekt på minst 150 000 kroner (brutto).
  • Du må være norsk statsborger, eller ha bodd i Norge i minst tre år hvis ikke.
  • Inkassosaker eller betalingsanmerkninger er uten unntak grunn til avslag.