Folkelånet

7Folkelånet er en lånetjeneste som tilbys av den norske finansieringsinstitusjonen Telefinans, som har drevet med formidling av lån siden 1985 – og derfor er selskapet en av de aktørene i bransjen med lengst erfaring. Gjennom Folkelånet kan du søke om både vanlige forbrukslån og smålån, men også om refinansiering av gammel gjeld. Uansett hva du er på utkikk etter, så er Folkelånet bare en «veileder» som gjør det enklere for deg å få et billig lån (eller å få et lån i det hele tatt).

Folkelånet er nemlig en låneformidler, som samarbeider med andre banker om å tilby deg lånene. Det er altså ikke noe penger å hente direkte hos Telefinans eller Folkelånet, men gjennom deres samarbeid med over 10 norske banker, så kan du være sikker på at du får et godt tilbud. Blant disse bankene så ser vi kjente aktører som Santander, DNB, Collector, Bank Norwegian, Komplett Bank og BB Finans. Folkelånet er for øvrig eid av samme selskap som står bak den noe lignende lånetjenesten Real Finans.

Betingelser og vilkår

Hvis man får valget mellom et dyrt og et billig forbrukslån, så velger man naturligvis det billigste. Det er nettopp dette som er tanken bak Folkelånet, som hjelper deg med å finne det billigste ved at du mottar flere lånetilbud basert på en enkelt søknad. I snitt så er den effektive renten på 15,8%, noe som er svært lavt. Men når bankene konkurrerer om deg, og forutsatt at du har ryddig økonomi, så skal du heller ikke se bort fra at du får en rente som er mye lavere enn som så.

Derfor er Folkelånet et meget godt alternativ når man skal søke forbrukslån, refinansiering eller smålån. Inkludert i den effektive renten er et etableringsgebyr på 950 kroner, og ved et lån på 65 000 kroner som nedbetales over fem år, så vil den totale summen kun bli på 92 354 kroner. Du bestemmer for øvrig nedbetalingstiden selv, og den kan være så lite som ett år – eller hele femten år. Når det gjelder lånebeløpet så kan man søke om et lån i et intervall fra 5000 til 500 000 kroner.

Hvordan søke om forbrukslånet?

Folkelånet er et moderne forbrukslån som du kan søke om direkte på nettsidene til selskapet, enten fra en bærbar enhet (mobil/nettbrett) eller fra datamaskinen. Selve søknaden fyller du ut på 5 til 10 minutter, og deretter tar det sjeldent mange timene før du får svar fra de ulike bankene. Husk å bruke BankID når søknaden skal signeres, slik at du slipper unødvendig ventetid på at pengene skal komme inn på konto!

For å søke om forbrukslån fra Folkelånet må du oppfylle disse kriteriene:

  • Du må tjene minst 150 000 kroner/årlig (brutto).
  • Du må være minst 23 år gammel for å søke om Folkelånet.
  • Betalingsanmerkninger eller inkasso er uten unntak grunn til avslag.
  • Norsk statsborgerskap, eller norsk bostedsadresse (min. 3 år) er et krav.