Folkia

kreditrechnerHusker du den tiden man kunne søke om forbrukslån på tekstmelding eller SMS? I så fall husker du også kanskje Folkia, som var den mest kjente aktøren i Norge på akkurat slike lån. Nå er det dog blitt såpass vanlig med internett på mobilen, at denne metoden å søke lån på har dødd ut nærmest like raskt som den kom. Men lånetilbyderen Folkia lever i beste velgående, og tilbyr hver eneste dag små forbrukslån til flere hundretalls nordmenn. Forskjellen er at du nå må inn på nettleseren din på telefonen for å søke lån, eller åpne opp datamaskinen!

Folkia er altså en tilbyder av svært små forbrukslån, der den maksimale lånesummen er på 20 000 kroner. Det er naturligvis snakk om lån uten sikkerhet, og nedbetalingstiden er såpass kort at du maksimalt kan bruke ett år på å innfri lånet. Dette er med andre ord en tilbyder for deg som trenger penger raskt, og som også ønsker å betale ned lånet kjapt slik at du reduserer utgiften mest mulig.

Betingelser og vilkår

Når det gjelder betingelsene for lånene fra Folkia, så varierer de svært ettersom hvor mye du låner. Effektiv rente ved et lån på 20 000 kroner vil for eksempel være rundt 77%, mens den ved et lån på bare 1000 kroner vil være hele 5641%! Dette høres kanskje utrolig høyt ut, men siden du maksimalt kan bruke en måned på å betale ned et slikt lån, så vil du faktisk ikke betale renter i det hele tatt. Det eneste du betaler er etableringsgebyret, slik at den totale kostnaden på lånet blir 395 kroner!

Med andre ord lønner det seg å søke om forbrukslån fra Folkia dersom du trenger penger akutt, men vet at du kan betale det tilbake innen kort tid. Du kan altså låne et valgfritt beløp fra 1000 til 20 000 kroner hos Folkia, og nedbetalingstiden varierer ettersom hvilket beløp du ønsker deg. Etableringsgebyret er på 350 kroner uansett lånesum, og et månedlig fakturagebyr tilkommer også – men dette varierer i størrelse ettersom de øvrige lånerammene bestemmes.

Hvordan søke om forbrukslånet?

Du kan altså ikke lengre søke om forbrukslån fra Folkia via SMS, men må nå til nettsidene deres. Dette kan gjøres både fra mobil, nettbrett eller datamaskin, og søknadsskjemaet fyller du som regel ut på noen få minutter. Husk å ikke velge for lang tid på nedbetalingen av lånet, for hver eneste måned du bruker «ekstra», så betaler du også penger i renter og gebyrer som du kunne ha spart deg for.

For å søke om forbrukslån fra Folkia må du oppfylle disse kriteriene:

  • Du må være minst 20 år gammel for å søke om lånet.