5 anbefalte lånemeglere for forbrukslån

Det kan lønne seg å benytte et sammenligningsvilkår når man skal velge et usikret lån.

Når du skal prøve å finne et forbrukslån som er rimelig og har gode betingelser du kan leve med, så er dette rett og slett ikke det man kan kalle en enkel oppgave. Det finnes etter hvert ganske mange banker, finansieringsselskaper og lånemeglere på markedet, alle med sine tilbud, og spørsmålet er jo hvor lang tid skal du bruke på dette. Derfor er det mange som velger å søke om lån hos en lånemegler. Kort fortalt så vil en lånmegler gjøre hele jobben for deg, og det enda uten at det koster deg et rødt øre. Du sender inn søknaden om lån til en lånmegler og denne vil så videreformidle søknaden videre til alle de bankene som de har et samarbeid med. På den måten vil du motta tilbud fra flere ulike banker, hvorpå du i ro og mak kan sitte hjemme og sammenligne betingelser og slik finne det som for deg er det rimeligste lånet.

Det finnes mange slike lånemeglere å velge blant. Vi har plukket ut fem meglere som vi anbefaler og du kan lese mer om dem under. Du kan også sjekke ut portaler som https://www.forbrukslån.no for å se enda flere lånemeglere.

Lendo:

Lendo har på relativt kort tid blitt blant de største lånemeglere på markedet. Firmaet er eid av Schibsted konsernet. Hos Lendo kan du låne beløp i størrelsesorden kr 5 000 og kr 500 000. Du kan velge nedbetalingstiden selv, men den kan ikke gå over 12 år. Lendo jobber sammen med 12 ulike banker og finansieringsselskaper, og en søknad fra deg vil bli sendt ut til dem alle sammen. Den laveste renten gjennom Lendo er på 9,6%, men de fleste betaler mer enn dette og en rente på 15% er ikke unormalt. Hele prosessen går raskt og allerede en time etter at du har sendt inn søknaden, kan du få det første tilbudet.

Du må ha fylt 20 år for å søke om lån og ellers gjelder de samme vilkårene som hos de fleste andre. Ingen betalingsanmerkninger, fast adresse i Norge samt det faktum at du enten må ha bodd her i minst tre år eller være norsk statsborger. Sist men ikke minst, må du også kunne skilte med en fast inntekt på min. kr 120 000 i året.

Zmarta:

Selskapet bak Zmarta har drevet med utlån i mange år, men de byttet navn fra Centum Finans til Zmarta i 2015. Du kan søke om summer i størrelsesorden opp mot kr 500 000 og når du søker om lån her, så vil søknaden sendes ut til intet mindre enn 13 ulike banker og finansieringsselskaper. Blant disse er DNB, Santander, yA Bank, Ikano Bank samt flere andre kjente banker. Din søknad vil gå gjennom en kredittvurdering og de av bankene som mener de kan tilby deg et lån, vil kontakte deg med et forslag. Noe av det mest interessante ved de ulike tilbudene er renten, og den laveste ligger på 9,9%. Men skal du få et lånetilbud med en slik lav rente, da må du oppnå en veldig god kredittscore. De fleste som får lån gjennom Zmarta betaler rundt 15% i rente, noe litt mindre og andre vesentlig mer. Hos Zmarta må du ha fylt 18 år for å søke om lån og ellers gjelder de samme vilkårene som hos de fleste andre lånemeglere.

AXO Finans:

Denne lånemegleren har vært på markedet en del år og har kontorer både i Norge og Sverige. Hos Axo Finans kan du søke om lån fra kr 10 000 til kr 500 000, og du kan velge en nedbetalingstid på helt opp til 15 år. Her jobbes det med 7 ulike banker, blant andre DNB, Ressurs Bank og Komplett Bank. Din søknad blir sendt ut til alle disse partnerne og de vil så vurdere om du kan få et tilbud. Blir søknaden din godkjent vil du få tilsendt et tilbud om lån sammen med de vilkårene som banken kan tilby. Dette gjelder blant annet renten, og hos AXO Finans ligger den gjennomsnittlige renten på ca. 16%. Vær oppmerksom på at du hos Axo Finans må ha fylt 25 år for å kunne søke om lån.

Online 24:

Online24 har etter hvert fungert som lånmegler i en årrekke og tilbyr forbrukslån på mellom kr 10 000 og kr 500 000. Du kan selv velge hvor lang tid du vil bruke på å betale tilbake pengene, men ikke lengre enn 12 år. Online24 jobber sammen med 8 ulike banker og finansieringsselskaper og blant dem finner du DNB, Ikano Bank, Avida Finans og yA Bank. Disse vil hver især vurdere søknaden din og mener banken at de kan innvilge deg et lån, vil de sende deg et tilbud slik at du kan vurdere hvilket som er det beste. Tilbudet inneholder også den rentesatsen banken mener du må betale. Hos Online24 er gjennomsnittsrenten på rundt 16%. Vilkårene for å søke om lån gjennom Online24 er de samme som hos de andre lånemeglerne, men aldersgrensen hos Online24 er på 25 år.

Zen Banking

Zen Banking er en av de nyere aktørene på finansmarkedet, og selskapet ble stiftet i 2009. Også her kan du søke om lånebeløp fra kr 10 000 og helt opp til kr 500 000, tilbakebetalingen kan foregå over maksimalt 15 år. Som lånmegler vil Zen Banking sende søknaden din ut til sine samarbeidspartnere, som alle hører til blant de større bankene i Norge. Etter en kredittvurdering vil du få et svar som sier om de kan tilby deg et forbrukslån. Her vil det også være informasjon om renten du må betale på lånet. Den gjennomsnittlige renten hos Zen Banking er på 15,8%, men noen betaler selvsagt mer og andre ikke fullt så mye. Vær oppmerksom på at dersom du skal søke om lån gjennom Zen Banking, så må du ha fylt 25 år og ha en årlig inntekt på kr 200 000.