Fem måter å tjene ekstra penger på

waehrung-norwegenDe fleste nordmenn er glade i penger, og er ikke fremmed for å tjene litt ekstra dersom sjansen byr seg. Selv om man kanskje er i full jobb og har en grei inntekt, så finnes det alltids metoder man kan praktisere slik at man tjener litt ekstra penger. Enkelte av metodene krever heller ikke at man gjør så mye, forutsatt at man har en kapital å starte med. Her er våre fem beste tips for deg som vil tjene litt ekstra penger.

Spare penger i fond

En enkel måte å tjene ekstra penger på er å spare i aksjefond eller sette penger på høyrentekonto – eventuelt BSU dersom man er under 34 år. Dette forutsetter dog et par ting, som at man har en kapital å spare med, samtidig som man har tålmodigheten for å tjene litt ekstra penger. Det er fort mulig å tjene seg ganske så mange titusener på noen få år, som nok kommer godt med hos de aller fleste.

Få deg en ekstrajobb

Dersom det er rom for det i hverdagen, så kan man skaffe seg en ekstra jobb for å tjene litt ekstra penger. I den moderne verdenen finnes det massevis av måter man kan tjene penger på fra datamaskinen, eller man kan pådra seg en helgejobb. Her er det mange muligheter for den som virkelig ønsker å tjene penger, men det er også mulig å høre med hovedarbeidsgiver om det er muligheter for å jobbe ekstra der eller utvide stillingsprosenten.

Selg unna ting man ikke bruker

PFlohmarkt_Arkonaplatz_1190498Dersom man sparer til noe spesielt og behøver ekstra penger, så er det et stort marked for brukte gjenstander på nettet. Gjennom utallige Facebook-grupper kan man selge både skrot og mer verdifulle ting, og det finnes knapt ikke en ting man ikke kan kvitte seg med. Her er det også store rom for å tjene en del ekstra penger, og de fleste av oss har vel en bod eller en kjeller som flommer over av ting som sjeldent blir brukt lengre.

Gjøre småjobber

Hvis man ønsker å tjene ekstra penger, så bør lista være lav for hva man velger å gjøre. Her kan man pådra seg småjobber som kan være alt fra å måke snø for naboen, til å selge aviser på søndager. Man bør naturligvis vurdere hvor godt man får betalt i forhold til tidsbruken, men det er mange småjobber som betales godt dersom man er effektiv og ikke nødvendigvis har noe imot å gjøre jobber som enkelte andre kanskje ville ha rynket på nesen over.

Investere sparepengene i noe

Dersom man liker å ta sjanser – noe man ofte må gjøre dersom man skal tjene ekstra penger – så kan man investere sparepengene i aksjer eller direkte i en lovende bedrift. Man kan tjene gode penger på å investere i aksjer, og siden dette er noe man bare gjør en gang, så kan man ha full fokus på å jobbe som vanlig ved siden av. Men her er også fallgruven stor, for dersom det går dårlig med aksjene, så kan du ha mistet både muligheten til å tjene ekstra penger i tillegg til sparepengene.